Voedingsadvies voor kankerpatiënten

Wat kunt u het beste eten (en wat niet) als u kanker heeft. Gezonde voeding kan een belangrijke bijdrage leveren aan uw genezingsproces. Dat komt omdat bepaalde voedingsproducten een kankerremmende eigenschap hebben. Terwijl andere producten tumorgroei juist stimuleren. Deze voedingsadviezen zijn niet bedoeld als therapie om van kanker te genezen, maar als ondersteuning van de behandeling. Wanneer u de voedingsadviezen volgt zal dat bijdragen tot een betere conditie, waardoor u beter in staat bent om de vaak zware behandeling te doorstaan, en daarvan mogelijk sneller herstelt.

Binnen de zogenoemde ‘nutritionele oncologische geneeskunde’ vormt deze voedingswijze overigens wel de basis voor de behandeling. Deze wordt dan aangevuld met medicijnen van stoffen die, in een hoge dosis, uit voedsel zijn geïsoleerd. Deze geneeswijze wordt ook wel aangeduid als orthomoleculaire of niet-toxische tumor therapie. Wie een complementaire voedingstherapie als behandeling overweegt, moet dat onder begeleiding van een in voeding en kanker gespecialiseerde arts doen.
 
 
Voedingslijst voor kankerpatiënten
Het eerste en algemene advies is: kook zelf met verse producten en gebruik zo min mogelijk pakjes en zakjes; daarin zitten vaak veel conserveringsmiddelen en het eten is veel te zout. Diepvriesgroenten zijn een redelijk alternatief.
 
Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat u een dieet altijd in overleg met uw behandelend arts moet volgen.