Noten en pitten bij het voorkomen en behandelen van kanker

Uit wereIdwijd onderzoek blijkt dat 40% van de kanker is te voorkomen met een ander voedingspatroon. Hetzelfde voedingspatroon is ook doeltreffend bij het behandelen van kanker. Goede voeding bestaat uit een afwisselend menu met voldoende groenten, fruit en graanproducten.

Gezonde voeding

Groenten en fruit zijn onderdeel van een gezond anti-kankerdieet. Zij bevatten een variatie aan vitaminen en mineralen. Deze zijn belangrijk voor onze afweer tegen onder meer een ziekte als kanker.

De vitaminen en mineralen in groenten en fruit vesschillen per soort, waardoor het belangrijk is voldoende afwisseling in het menu van groenten en fruit te houden.

Gemiddeld voldoet twee ons groenten en twee stuks fruit per dag om ons een basisbescherming tegen kanker te geven. Vaak is het beter wat extra groenten en fruit te nemen. Of extra vitaminen, zoals vitamine C.

Groenten en fruit bevatten echter veel meer anti-kankerstoffen dan alleen een grote dosis aan vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan nitriloside, ook wel vitamine B 17 genoemd. Zo'n 1200 groenten bevatten nitriloside. Zo tref je de stof aan in veel voorkomend voedsel zoals mais, zoete aardappel, gierst, lijnzaad, bruine bonen en cassave. Hoge concentraties komen voor in de pitten van fruit zoals perziken, kersen, appels, abrikozen, maar vooral in bittere amandelen.

Nitriloside heeft een sterke anti-kanker werking. Nitriloside komt voor in de pitten van de meeste vruchten, behalve bij citrusvruchten. Bittere amandel- en abrikozenpitten bevatten hoge concentraties nitriloside en hebben derhalve een grote anti-kanker werking.